Si no veieu bé el Consum Notícies, cliqueu aquí

Consum Notícies, Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

Butlletí de l'Agència Catalana del Consum

2a Etapa

Número 24, 6 de maig de 2010

Editorial

La judicialització de la vida als EUA

Cada any als Estat Units s'elabora una llista de les sentències judicials més sorprenents que afecten a demandes de consumidors contra empreses. Aquesta llista va néixer l'any 1992 arran de la sentència contra McDonald's, en la qual es va condemnar a pagar una indemnització de 2,9 milions de dòlars a una consumidora que es va cremar quan se li va vessar un cafè a sobre. L'edició del 2009 ha tingut un guanyador clar en una sentència en que s'indemnitza un consumidor a rebre 1,7 milions de dòlars i una autocaravana nova perquè el consumidor, mentre anava conduint per l'autopista, va posar el dispositiu de velocitat constant a 70 milles per hora i se'n va anar a la part de darrera de l'autocaravana a fer-se un cafè. Naturalment, la caravana es va estavellar a la primera corba de la carretera, però el consumidor va reclamar que ni el venedor ni el manual d'instruccions avisaven que aquest dispositiu no era un pilot automàtic.
El nostre sistema judicial no funciona de la mateixa manera, ni els consumidors catalans demanden a les empreses com als EUA, però creiem que la millor forma de prevenir aquests casos és millorar la informació que es dóna als consumidors per part de les empreses (el Codi de Consum es un bon instrument en aquesta línia) i l'adhesió a l'arbitratge de Consum per part de les empreses i comerços per a evitar acabar als jutjats per temes que es podrien haver resolt en una vista arbitral, que recordem que no té cap cost ni pel consumidor ni per l'empresa.

 

Jordi Anguera

Director de l'ACC

 

ENDESA abonarà entre 60 i 80 euros per dia als clients residencials afectats pel temporal de Girona

L'empresa Endesa ha anunciat que abonarà de forma gradual entre 60 i 80 euros per dia als clients residencials afectats pel temporal de Girona, sense necessitat de peritatge per danys, per cada 24 hores que van estar sense subministrament, excloses les primeres 24 hores. Alternativament, els clients residencials que així ho desitgin, podran acudir al sistema de peritatge i valoració per fixar la quantia final que correspongui als qui reclamin per aquesta via, encara que en aquest cas queden excloses de pagament les primeres 48 hores.

 

8a reunió del Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya a la seu de l’ACC

La seu de l'Agència Catalana del Consum (ACC) va acollir el passat 27 d'abril la 8a reunió del Ple del Consell de les Persones Consumidores de Catalunya, presidida pel Conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells. L'ordre del dia del Ple incloïa el balanç de les activitats del Consell en els darrers mesos, el pla de treball per a l’estudi sobre el compliment de la normativa de garanties i la presentació del resum de la memòria 2009 de l'ACC.

 

Vilafranca del Penedès acull l'exposició "Amb tu segur" sobre la seguretat dels productes

El 29 d'abril va tenir lloc la inauguració de l'exposició de seguretat dels productes a càrrec de Jordi Anguera, Director de l'Agència Catalana del Consum, Pere Regull i Riba, Alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca i Jordi Girona i Alaiza, President del Consell Comarcal de l'Alt Penedès. La mostra romandrà al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca fins al proper 19 de maig.

 

Lliurament dels premis del concurs escolar 'Consumópolis' sobre consum responsable

El 30 d’abril es van lliurar els premis del concurs escolar sobre consum responsable 'Consumópolis', organitzat per l'Agència Catalana del Consum, en el que han participat més de 1.300 estudiants d’educació primària i secundària. El seu director, Jordi Anguera, lliurà els guardons als 9 grups d'alumnes de les escoles que han resultat guanyadores en aquesta edició. Els premis han recaigut en escoles de tot el territori català: Premià de Mar, Figueres, Sant Celoni, Tona, Salou, El Prat de Llobregat, Mataró i Hostalric.

 

Destaquem

 

Recomanacions a les persones consumidores

En aquest apartat del web de l'Agència Catalana del Consum trobareu consells adreçats a les persones consumidores i usuàries sobre determinats aspectes relacionats amb el consum. Aquestes recomanacions informen sobre com afrontar algunes de les problemàtiques més habituals dels consumidors, com poden ser les relacionades amb el comerç electrònic, la telefonia fixa i mòbil o el transport aeri i consells a l'hora de comprar articles de platja, abans d'iniciar un viatge o per comprar en època de rebaixes.

 Pren el control de la teva economia

Programa per a la gestió

del pressupost familiar


Butlletins de la Generalitat de Catalunya

Agència Catalana del Consum

La Generalitat de Catalunya es compromet a utilitzar les vostres dades només per a la prestació del servei i a no divulgar-les a tercers. Un cop subscrits podeu accedir al vostre compte personal per a cancel·lar la subscripció o modificar-ne les dades en qualsevol moment.

 

 
 
©2009 Agència Catalana del Consum
Alta | Baixa | Contacte | Butlletins anteriors